» Welkom in het gezellige LavenlaarLeuk dat je de nieuwe Lavenlaar pagina bezoekt. De naam verklapt eigenlijk al wat je op deze pagina kan vinden. Allemaal info over het Lavenlaar, de Laven, foto's van het Lavenlaar, en voor het eerst is de Laafse Lourant online! Meer info van dat alles vindt je verder op de Lavenlaar pagina van EftelWonder! Laafse Groeten, de Laven uit het Lavenlaar en de Webmaster!


Het Volk van Laaf

De Laven hebben er miljoenen jaren over gedaan om in de Efteling terecht te komen. En nu gaan ze nooit meer weg! Het is een zeer lollig en luimig volkje, dat Volk van Laaf. Als je wel eens een glaasje Laafse Lurk hebt gedronken dan weet je waarom. Niet dat het van die lallers zijn hoor, de laven. Met uitzondering van Leut dan, die kan er wat van. Nee, de laven zijn een hard werkend volkje. Ze werken, spelen, gaan naar school, en knabbelen op Lariekoek en Liflafjes. Ben jij zo benieuwd over hoe de Laven in de Efteling terecht zijn gekomen? EftelWonder heeft een hele speciale pagina helemaal met het Oerverhaal van Volk van Laaf. Neem ook zelf eens een kijkje... > link

Het LavenlaarAls je tijdens een bezoekje aan de Efteling ook eens het Lavenlaar bezoekt, geef ik als tip om hem 's morgens te bezoeken. Het is dan nog lekker rustig, en zo kan je beter van het Lavenlaar genieten. Het Lavenlaar, het dorpje van de Laven is eigelijk een dorpje waar veel bezigheden zijn. De Bakkerlaven kneden 's morgens het deeg voor heerlijk warme broodjes, de kinderen zitten lekker te leren in het leerhuys, en sommige maken met elkaar heel veel lol. In 1990 deed het Volk van Laaf haar intrede in de Efteling. Ook is er in het Volk van Laaf een monorail te vinden. Je kan dan in een slak stappen, en zo een leuk rondritje op een paar meter hoogte het Lavenlaar bezichtigen. Deze Laven monorail heeft een rail van 450 meter. Het lavenlaar is deels overdekt, en deels openlucht. want niet alleen buiten, maar ook binnen in de Lavenhuyzen is er veel te zien. Wil je weten wat? Kom dan zelf ook maar eens een kijkje nemen...
 

De laafse LourantEn dan is het nu tijd voor een primeur! Want ook het Lavenlaar kent een krant, genaamd de Laafse Lourant! De laafse Lourant wordt elke morgen bezorgt bij elk huys in het Lavenlaar door de postlaven! En 2 Laven hebben zich aangemeld om de Online Laafse Lourant te updaten. Ik zal ze wel voorstellen, de ene heeft Loefel, en de ander heet Luffel. Zei zijn bereid, om enkele berichten uit de Laafse Lourant hier op de online Laafse Lourant te zetten. De laatste berichten uit het Lavenlaar:


Lurk ontslagen door bakkerlaaf

Lurk de bekende laaf uit de bakkerij in het Lavenlaar is ontslagen! Dat meldde hij gistermorgen aan de redactie van de Laafse Lourant. Hij heeft ons verteld dat hij in 50 broden peper heeft gegooid! Hij wou een leuk grapje uithalen, alleen viel het grapje niet in goede smaak bij de Laven. Heel veel Laven hebben een klacht ingediend, en zo is hij ontslagen. Op dit moment zoekt hij werk, dus als je wat klusjes hebt voor hem hebt laat het ons dan weten.

geplaats op 18 augustus 06        bericht geschreven door Loefeldit is een pagina van eftelwonder.mysites.nl

 
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Welkom

  • 2 mei nieuwe site online! Met onder meer een fotospecial van de DVH, en het eftelinghotel. Benieuwd???

Copyright 2002-2019