» Nieuw: dvd's Sprookjes deel 4 en 5
De Efteling produceerde onlangs samen met Ketnet en Cine3 zeven nieuwe sprookjes als vervolg op de televisiereeks ’Sprookjes’. Ook al de nieuwe sprookjes zijn verfilmd in de Efteling en ademen daardoor de unieke sfeer van de Efteling uit. Ze volgen het klassieke verhaal van de sprookjes. In april waren ze al televisie te zien bij het Vlaamse Ketnet. In november van dit jaar zullen ze te zien op de Nederlandse televisie, bij KRO´s Kindertijd. Ieder sprookje duurt 12 minuten en neemt de kijkers mee naar het Sprookjesbos van de Efteling. De zeven sprookjes zijn nu ook verkrijgbaar op dvd, in twee delen. Ieder deel kost € 9,95 en is te koop in de winkels van de Efteling en via de Wondere Webwinkel op de officiële eftelingsite: www.efteling.com 
In 2004 produceerde de Efteling samen met Ketnet voor het eerst een eigen televisieproductie: een 13-delige sprookjesserie. Nu zijn daar zeven sprookjes aan toegevoegd. De vervolgreeks Sprookjes is opnieuw een verantwoorde en tijdloze serie voor de doelgroep van 5 tot 8 jarigen. Maar ook de kleintjes en oudere jeugd worden voldoende geprikkeld door de serie. De sprookjes zijn zoveel mogelijk naar de authentieke versies verfilmd. Anders dan in de 1e reeks, is er nu ook een aantal sprookjes verfilmd dat niet in de Efteling te zien is. Echter, deze nieuwe sprookjes passen binnen dezelfde kaders en sluiten perfect aan op de andere sprookjes. De Rattenvanger van Hamelen is daar een voorbeeld van. Het Anton Pieckplein en Spookslot fungeerden als locatie voor het dorp en de grot. Kostuums en grime zijn gebaseerd op de sprookjesfiguren zoals ze in het Sprookjesbos verschijnen of hadden kunnen verschijnen. Qua muziek is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van muziek uit de Efteling. Door deze werkwijze ademt ook de vervolgreeks Sprookjes de nostalgische Efteling-sfeer uit.

De zeven sprookjes die deze keer verfilmd zijn, zijn:

• Kleren van de Keizer

• Meisje met de Zwavelstokjes

• Rattenvanger van Hamelen

• Assepoester

• Ganzenhoedstertje

• Klein Duimpje

• Gelaarsde Kat


De zeven nieuwe sprookjes zijn vanaf deze week uit op dvd. Dvd deel IV bevat vier sprookjes en deel V drie sprookjes en bonusmateriaal. Het bonusmateriaal is een registratie van 20 minuten van de entertainmentact Sprookjesfeest uit de Efteling, met een speciale sing-a-long tekst. Beide delen kosten € 9,95 per stuk. De dvd´s zijn verkrijgbaar in de winkels van de Efteling en via de Wondere Webwinkel van de officiële eftelingsite:
www.efteling.com
 

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Welkom

  • 2 mei nieuwe site online! Met onder meer een fotospecial van de DVH, en het eftelinghotel. Benieuwd???

Copyright 2002-2019